2013. október 29., kedd

Brutálzöld cukkinis paleo kiflim :)

Elfelejtettem...És halálra rémültem, mikor felvágtam reggeli előtt. Kívülről ugyanis nem látszott (bár a sötétzöld csíkok gyanakvásra okot adhattak volna, de betudtam a cukkininek). Hát így jártam a napraforgó liszttel. De ez nem szegte kedvemet, jóízűen elfogyasztottam 1 darabot a reggelimhez, a többi ment a fagyasztóba. Én fincsi lett, vagyis akit nem rémiszt meg a brutális szín, próbálja ki.

Cukkinis kiflik

Hozzávalók (8 darabhoz)
1 dkg chia mag (akár el is hagyható)
3 dkg napraforgóbél liszt
3 dkg mandulaliszt
2 dkg kókuszliszt
1 ek szezámpehely
3 tojás
1 tk szódabikarbóna

18 dkg cukkini
 1 (Zsombi) marék napraforgó mag


A hámozott cukkinit lereszeljük, sózzuk és kb. 15 percig magára hagyjuk, hadd eressze ki a vizet, azután kicsavarjuk. Hozzákeverjük az egész tojásokat, a sót , majd beleszitáljuk az összes lisztet, illetve megkapja a chia magot, a pelyhet, valamint a szódabikarbónát, végül pedig a magot.

Sűrű, kézzel alakítható massza lesz belőle, amit tetszőlegesen formázhatunk, én ilyen kifliszerű hasábokat próbáltam alakítani. 25-30 perc alatt sültek meg 180 fokos sütőben.




Ötletadó :))

2 megjegyzés:

Zsu írta...

Azt mondják az okosok, hogy ha teszel bele aszkorbinsavat, nem zöldül be :)

Dia írta...

Zsu, köszi. :) Ki fogom próbálni. Mert így elég félelmetes. :D