2014. október 27., hétfő

Kakaós csiga-sokadszor

Jócskán csökkentett szénhidrát tartalmú, mégis nagyobb részt gabonalisztet tartalmazó kakaós csiga. Receptje hasonló a nem túl régen posztolt, kókuszliszttel kevert kalácséhoz, apró eltérések figyelhetők csupán meg. Viszont abban jelentősen különböztek, hogy a mandulaliszt szemernyit sem nehezítette meg a tésztával való munkát, továbbá a pihenés alatt kelt is valamennyit a tészta és nyújtás közben sem töredezett. 23 darab kisebb méretű csigusz született nálam, darabonként picivel több, mint 3 gramm ch- tartalommal. Kiválóan tolerálják a fagyasztást.

Kakaós csiga

Hozzávalók:
7 dkg kókuszolaj
2 tojás sárgája
15 dkg Cocomas krém
5 dkg langyos víz
csipet só
csipet aszkorbinsav
1 kk cukor (elhagyható)
1,5 dkg DW 1:4 édesítő
1 tk vanília aroma
10 dkg apróra darált zabpehely
15 dkg DW Zero 6 liszt (vagy más gabonaliszt, ki mit használ)
5 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1/2 szárított csomag élesztő

Töltelék:
2 dkg zsiradék (vaj vagy kókuszolaj
3 dkg zsírszegény kakaópor
édesítő ízlés szerint

A tésztát begyúrjuk, kelesztjük. Vékony téglalapra nyújtjuk és egyenletesen elkenjük rajta a kikevert tölteléket.Feltekerjük, amilyen szorosan csak tudjuk, majd kb. 1 cm-es csigákra daraboljuk a rudat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolásszuk a csigákat és újabb 30 perces pihentetést követően megsütjük. A sütőből kivéve azon forrón meglocsoljuk enyhén édesített (kókusz)tejjel.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 





2 megjegyzés:

Vikóc írta...

Szia! Nekem nagyon ragacsos a tészta, mit tegyek még bele hogy tudjak vele dolgozni?

Dia írta...

Szárazanyagot, lisztet.