Szedres totus halmok

A múltkori hagyományos formátumban kivitelezett mákos félholdak óta foglalkoztat egy hasonló, de paleo változat gondolata és a minap megvalósításra is került. Ezúttal a mák, inkább csak mutatóban, a tésztába került. A töltelék meg krémes totu, szederrel bolondítva. Iszonyú finom volt, csak sajnos kevés, mivel próbaverzió volt csupán. De ezt hamarosan orvosolni fogom. :))

Szedres totus halmok

Hozzávalók (5 nagyobb darabhoz)
Tésztához
5 dkg kókuszzsír
csipet só
1 dkg DW 1:4 cukorpótló
2 dkg zsírtalanított kókuszliszt
2 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1 dkg nyílgyökérliszt
1 dkg útifű maghéj
2 dkg egész mák
2-3 dkg Cocomas krém
1 tojás sárgája
(ha igényli, kevés víz)


Töltelékhez
15 dkg totu
5 dkg víz
édesítő, citromlé ízlés szerint
1 tk vanília aroma
kb. 5 dkg szeder


A kemény zsírt a sóval, édesítővel és a maglisztekkel késes aprítóban morzsalékosra vegyítjük pár pillanat alatt. Hozzáadjuk a mákot és a psylliumot, majd az összes nedves alkotót és gyorsan összedolgozzuk a tésztát. A tojás méretétől függően picikét módosulhatnak a kókuszkrém arányai, kisebb tojásnál kell  3 dkg, nagyobbnál elég lehet a 2 dkg is, a lényeg, hogy a tészta összeálljon, ne ragadjon (de enyhén ragacsos maradjon), elváljon az edény faltól és a kezünktől. Lehet pihentetni is hűtőben, de nem létfontosságú, azonnal lehet vele dolgozni.

A töltelék hozzávalóit a szeder kivételével krémesre turmixoljuk. Elméletileg ezekkel az arányokkal nem lesz túl híg a krém, ha még is az lenne, psylliummal felszívható a felesleges nedvesség. Belekeverjük a gyümölcsöt is.

A tésztát szilikonos nyújtólapon 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, fog szakadni kicsit, de nem vészes. Tetszőleges méretű köröket szaggatunk belőle, lehetőleg páros számút.

Egy lap közepére pakolunk 1-2 teáskanál masszát és azt beborítjuk egy másik körlappal, a széleket jól lenyomkodjuk. Így járunk el, amíg el nem fogy a tészta.

A dombocskákat tojás sárgájával lekenjük és előmelegített 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 







 


 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések