Tojásos kelbimbóleves
Hozzávalók (kb. 6 adaghoz)
2-3 dkg házi húsos szalonna
1-2 gerezd fokhagyma
40 dkg tisztított kelbimbó
1/2 l zöldség vagy hús alaplé
1,5 l víz
10 dkg totu krém extra (vagy kis pohár tejföl)
só, bors, tárkony/petrezselyem/lestyán
1-2 tk. pirosparika
15 dkg body tojás (főtt tojásfehérje rúd)
ízlés szerint ecet vagy citromlé
A kis kockára vágott szalonnát saját zsírján kisütjük, ha túl sok a visszamaradó zsiradék, a felesleget leöntjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd rádobjuk a kelbimbót és azt is pirítjuk rövid ideig. Felöntjük az alaplével és a vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a tetszőleges zöldfűszert, majd a kelbimbót puhára főzzük. Közben a totukrémet (tejfölt) alaposan kikeverjük a pirospaprikával, a levesből hozzáadunk néhány evőkanálnyit a hőkiegyenlítés végett és belecsurgatjuk a forrásban lévő levesbe. Pár perc alatt összefőzzük, ha szükséges, utánízesítjük, hozzáadjuk a citromlevet vagy az ecetet, végül a feldarabolt főtt tojásfehérjét, amivel már nem kell főzni. Tálaláskor további zöldfűszert szórhatunk rá.
Egyszerű és finom.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése