"Tejfölös"-laskagombás csirkemell pirított kelbimbóval

Feltételezem, azt mindenki legalábbis sejti, hogy nem csupán édességeken és különféle sós vagy édes pékárukon élünk. :)) (Csak ezen receptek többsége annyira puritán, hogy nem kerül megosztásra.)

A család többsége meleg étel gyanánt is házi kosztot fogyaszt, vagyis főzök, meglehetősen rendszeresen. Általában igyekszem úgy megoldani, hogy ne kelljen kétfelé, de ez nem mindig sikerül, viszont hétköznap elsődleges szempontom az egyszerűség, gyorsaság.

Utóbbi célkitűzésnek tökéletesen megfelelt ez a finom, fehérjében gazdag, szénhidrátban, zsírban és kalóriában szegény főétel.

"Tejfölös"-laskagombás csirkemell pirított kelbimbóval

Hozzávalók (2 felnőtt adaghoz)
50 dkg csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg laskagomba
só, bors
citromlé
majoranna
1 doboz totu krém extra
30-35 dkg friss kelbimbó
1 ek napraforgómag

A kelbimbót tisztítás után megpároljuk, majd teflon serpenyőben a napraforgóval együtt megpirítjuk.

A húst és a gombár nagyjából egyforma méretűre daraboljuk. A vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát zúzzuk. Kevés kókuszzsíron a vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 perc pirítás után mehet bele a hús. Ha a csirkemell félig megpuhult, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és készre sütjük. Ha közben nem elegendő a gomba eresztette víz, pótoljuk. Mikor a lé elfőtt, a hús és a gomba puha, a citromlével (1-2 tk) kikevert totukrémet belehabarjuk és összeforraljuk.

A kész gombás húst a kelbimbóval tálaljuk.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 


                                     


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések