2014. október 20., hétfő

Zsályás-édesburgonyás keksz

Egy szénhidrát csökkentett sós finomság, hagyományosabb verzióban. Feltehetőleg sütőtökkel ugyanígy működőképes.

Hozzávalók 22 darabhoz:
15 dkg pucolt édesburgonya
7 dkg zsír (sertés, esetleg kókuszzsír, vagy vaj)
1 mk. só
2 tojás sárgája
frissen őrölt bors
10-12 friss zsályalevél vagy 1 ek szárított zsálya
5 dkg zabpehely
5 dkg DW Zero 6 liszt
5 dkg tk. tönköly liszt

A batátá kislyukú sajtreszelőn lereszeljük. A friss zsályát aprítjuk. A lereszelt zöldséget összegyúrjuk az összes alkotóval, hengert formázunk a masszából, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe vagy 20 percre mélyhűtőbe rakjuk.

A hűtőből kivéve kb. 8-10 mm-es korongokat vágunk a hengerből, sütőpapíros tepsibe helyezzük a kekszeket és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 




Nincsenek megjegyzések: