2014. október 1., szerda

Kakaós kelt kuglóf

Uzsonnára szoktam küldeni hasonló jellegű pékárut, ezek jobban bírják a strapát, elállnak, szemben a szendvicsfélékkel. Ez is viszonylag egyszerű és gyors és nagy kedvenc, fahéjjal is. :) Jól tűri a fagyasztást, mint a többi kelt péktermékem is, így a megmaradó szeletek a mélyhűtőben szoktak landolni, jól jönnek a sűrűbb napokon.

Kakaós kelt kuglóf

Hozzávalók:
6 dkg puha kókuszzsír
25 dkg tej és tejszín vegyesen -itt 10 dkg tejszín és 15 dkg tej (kiváltható Cocomas és víz keverékével, úgy is készült már)
1 tojás sárgája
csipet só
csipet aszkorbinsav
1 kk cukor (ami elhagyható természetesen)
2 dkg DW 1:4 édesítő
15 dkg tk. tönkölyliszt
15 dkg DW Zero 6 liszt
15 dkg apróra darált zabpehely
1 csomag szárított élesztő

Töltelék: zsírszegény kakaópor , eritrit és zsiradék

A bedagasztott és pihentetett tésztát kelesztés után kb. akkora téglalapra nyújtjuk, ami feltekerve pont egy nagyobb méretű kuglóf formába belefér. A kinyújtott lapot vékonyan megkenjük zsiradékkal (kókuszolaj vagy vaj), megszórjuk zsírszegény kakaóporral és porrá őrölt eritrittel. Felcsavarjuk, mint egy bejglit, majd a szilikon formába pakoljuk, a végeit jól összenyomkodjuk és tovább kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, ha a teteje túl gyorsan pirul, alufóliát tegyünk rá.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 






Nincsenek megjegyzések: