Mákos félholdak ch csökkentve

Sokan várták, várják már ezt a receptet, így gyorsan igyekszem eleget tenni a kéréseknek. Ezzel  a pékáruval az egyszem lánykám és férj kedvében jártam elsősorban, a fiúk annyira nem kultiválják a mákot. Mutatós és finom darabok lettek, majdnem, de csak majdnem, én is elcsábultam. :D

Mákos félholdak 

Hozzávalók
Tésztához:
5 dkg kókuszolaj
5 dkg vaj
csipet só
csipet aszkorbinsav
2 dkg DW 1:4 cukorpótló
2 dl híg kókusztej (vagy más magtej, illetve tejfogyasztóknak tej)
1 tojás sárgája
1 egész tojás
10 dkg DW Zero 6 liszt
15 dkg tk. zabliszt
15 dkg apróra darált zabpehely
1 csomag szárított élesztő
1 -2 tk szárított citromhéj

Töltelékhez:
5 dkg Cocomas
15 dkg víz
10 dkg darált mák
cukorpótló, citromlé, citromhéj ízlés szerint
1 tk psyllium (esetleg zabkorpa)

A töltelékhez az útifű maghéj kivételével minden összeforralunk, majd hűlni hagyjuk. Ha ez megtörtént, belekeverjük a psylliumot is.

A tésztát begyúrjuk-dagasztjuk (a zsiradék lehet csak vaj, csak kókuszzsír is) és kelesztjük. Átgyúrjuk, majd 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Kb. 8-10 cm átmérőjű köröket vágunk belőle. A köröket megpakoljuk a töltelékkel, majd az egyik felet ráhajtjuk a másik darabra, a széleket nagyon alaposan összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk a félholdakat és letakarva újabb fél órát pihentetjük.

A péksütiket lekenjük tojással és előmelegített sütően szép aranysárgára sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 











                                     



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések