2014. október 30., csütörtök

Kelkáposztás halfasírt

Bátran ajánlom a kelkáposztát vagy általában a káposztaféléket nem kedvelőknek is, mert semmiféle káposzta íze nem volt a fasírtoknak. Kellemes, könnyű fogás, salátával ideális vacsora, kicsit kipótolva ebédre is mehetne.

Kelkáposztás halfasírt

Hozzávalók (20 darab kb. diónyi fasírthoz):
40 dkg jófajta tengeri halfilé fagyasztva (nettó tömege 20-25 dkg volt)
30 dkg kelkáposzta (egy közepes, kisebb fej fele)
sült hal fűszerkeverék (ennek hiányában amit szeretünk a halhoz)
só ízlés szerint
2 ek. nyílgyökér liszt
1 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

A kockázott vöröshagymát egy teáskanálnyi kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezzel is pirítjuk folytonos kevergetés mellett, majd rádobjuk a kis darabokra vágott halat és a szintén vékony csíkokra szeletelt káposztát. Tetszés szerint fűszerezzük. Amikor megpuhult és a levét is elfőtte, kicsit kihűtjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a tojást.

Vizes evőkanál segítségével diónál nagyobb méretű halmokat pakolunk egy sütőpapírra, lefújjuk EzCoat olajspray-vel (vagy más zsiradékkal óvatosan) és barnulásig sütjük.

Kakukkfüves cukkini volt a köret hozzá.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu  


Nincsenek megjegyzések: