Oreo keksz by Dia :))

Igazából semmi köze a fent nevezett kekszhez, a színeikben megmutatkozó egyezőséget leszámítva. De teljesen tanácstalan voltam az elnevezést illetően, mert se nem keksz, se nem macaron, hanem valamiféle átmenetet képez. És a képek sem lettek túl mutatósak. Ez egy ilyen nap. :)


Hozzávalók 8 darabhoz:
Tésztához:
5 dkg kókuszolaj
2 dkg DW 1:4 édesítő
1 tojás sárgája
csipet só
1 mk rumaroma
2 tojás fehérje
1 dkg zsírszegény kakaópor
2 dkg zsírtalanított mandulaliszt

Töltelékhez:
10 dkg totu (vagy túró)
10 dkg víz (túró esetén vagy kihagyható, vagy csak csekély mennyiség kell)
édesítő ízlés szerint
citromhéj
citromlé vagy aroma
1 csapott tk. konyak liszt

Az olajat habosra keverjük az édesítővel, a rumaromával és a tojás sárgájával, majd beledolgozzuk a száraz alkotókat. a 2 fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk.

Teáskanál segítségével 16 darab nagyjából egyforma, kb. 10 forintos méretű golyókat halmozunk sütőpapírra, nedves kanállal kicsit kiegyengetjük, lelapítjuk, de sütés közben majdnem teljesen laposra fog szétterülni. 190 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt kisütjük a korongokat, majd kihűtjük.

A töltelékhez a konyak liszt kivételével összeturmixoljuk a hozzávalókat, ha ízlésünknek megfelelően beízesítettük, kézi habverővel alaposan belekeverjük a konyak lisztet és legalább 10 percig állni hagyjuk, addigra jó sűrű lett a túrókrém.

Két kihűlt kekszfélét összetapasztottam a krémmel és máris fogyasztható.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések