2014. október 3., péntek

Zabos-sajtos lepénypogácsák

Pogácsának indult, végül gyakorlatilag semmit nem kelt, így lapos, de jó omlós lepénykorong lett a vége. El is keseredtem, mely érzés addig tartott, amíg  - miközben teli szájjal tolták befelé - közölték, hogy ez így tökéletes. :))

Zabos-sajtos lepénypogácsák

Hozzávalók:
5 dkg puha kókuszzsír
2 tojás sárgája
10 dkg tejföl
10 dkg light krémsajt (pl. Linessa vagy Philadelphia)
csipet aszkorbinsav
1 tk só
20 dkg zabpehely
5 dkg DW Zero 6 liszt
1/2 csomag szárított élesztő
csipet cukor

tetejére reszelt sajt vagy bármi más, amit szeretnénk

A hozzávalókból (melyek közül az utolsó 2 minden további nélkül kihagyható, látva a végeredményt) ruganyos tésztát gyúrunk, majd pihentetjük. 6-7 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges méretű formával szaggatjuk, majd a tetejét lekenjük tojás sárgájával, végül megszórjuk a sajttal.

180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 


Nincsenek megjegyzések: