2014. október 12., vasárnap

Túrós zabpelyhes pogácsa

Egy korábbihoz nagyon hasonló, de mégis picit más, viszont épp annyira kedvelt pogácsa. Liszt formátumban kizárólag azt a kevéske köleslisztet tartalmazza, aminek köszönhetően sima/gumis állagot kapott, de könnyen megmunkálható volt.

Túrós zabpelyhes pogácsa

Hozzávalók egy sütőtepsinyi, plusz egy közepes tepsinyi adaghoz)
10 dkg vaj
1 tojás
2 ek tejföl
45 dkg zsírszegény túró
1 tk só
csipet aszkorbinsav
35 dkg darált zabpehely
5 dkg kölesliszt
1 csomag szárított élesztő

A hozzávalókat alaposan begyúrjuk/dagasztjuk, semmi macera, kézzel vagy gépben. Minimum 1 órán át kelesztjük, majd átgyúrjuk, kb. 3 cm vastagságúra nyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle.

Letakarva ezt is pihentetjük legalább fél órán át, majd lekenjük tojás sárgájával, megszórjuk sajttal, köménnyel vagy magvakkal és 180 fokon szép aranybarnára sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 



2 megjegyzés:

Dia írta...

Szia
Aszkorbinsav helyett mit ajánlasz?

Dia írta...

Kihagyod egyszerűen. Állagjavításra használom, de nem szükséges kelék. :)