2014. október 18., szombat

Pikáns és ropogós sós szívek

Lassan nyakunkon a karácsony, így új receptekkel próbálkozom, melyek kerülhetnek be az idei repertoárba. Ez a sós és nagyon ropogós paleo keksz biztosan helyet kap majd az adventi kínálatban. Karácsonyi formátumban. :)

Hozzávalók 25 darab közepes méretű szív formához:
6 dkg kókuszolaj
1 tojás
1 mk só
1 gerezd fokhagyma
1 csapott tk pirospaprika
2-3 dkg reszelt parmezán sajt
2 dkg nyílgyökér liszt
3 dkg zsírtalanított lenmagliszt
3 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1 mk szódabikarbóna

Az olajat kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd minden egyebet, egy jól összeálló tésztát kapunk végeredményként. Nem szükséges pihentetni, én azonnal dolgoztam vele.

3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákat szúrunk ki, míg el nem fogy a tészta. A kekszeket megkenjük tojás sárgájával és ha szeretnénk, megszórjuk magvakkal, sajttal, őrölt köménnyel, nálam most a szezámmag játszott.

A sütőt 190 fokra melegítjük elő, ahol 14-15 perc alatt el is készülnek a kekszek. És tényleg, igazán nagyon ropogósak.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 





Nincsenek megjegyzések: