Brutálzöld cukkinis paleo kiflim :)
Elfelejtettem...És halálra rémültem, mikor felvágtam reggeli előtt. Kívülről ugyanis nem látszott (bár a sötétzöld csíkok gyanakvásra okot adhattak volna, de betudtam a cukkininek). Hát így jártam a napraforgó liszttel. De ez nem szegte kedvemet, jóízűen elfogyasztottam 1 darabot a reggelimhez, a többi ment a fagyasztóba. Én fincsi lett, vagyis akit nem rémiszt meg a brutális szín, próbálja ki.
Cukkinis kiflik
Hozzávalók (8 darabhoz)
1 dkg chia mag (akár el is hagyható)
3 dkg napraforgóbél liszt
3 dkg mandulaliszt
2 dkg kókuszliszt
1 ek szezámpehely
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
só
18 dkg cukkini
1 (Zsombi) marék napraforgó mag
A hámozott cukkinit lereszeljük, sózzuk és kb. 15 percig magára hagyjuk, hadd eressze ki a vizet, azután kicsavarjuk. Hozzákeverjük az egész tojásokat, a sót , majd beleszitáljuk az összes lisztet, illetve megkapja a chia magot, a pelyhet, valamint a szódabikarbónát, végül pedig a magot.
Sűrű, kézzel alakítható massza lesz belőle, amit tetszőlegesen formázhatunk, én ilyen kifliszerű hasábokat próbáltam alakítani. 25-30 perc alatt sültek meg 180 fokos sütőben.
Ötletadó :))
Cukkinis kiflik
Hozzávalók (8 darabhoz)
1 dkg chia mag (akár el is hagyható)
3 dkg napraforgóbél liszt
3 dkg mandulaliszt
2 dkg kókuszliszt
1 ek szezámpehely
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
só
18 dkg cukkini
1 (Zsombi) marék napraforgó mag
A hámozott cukkinit lereszeljük, sózzuk és kb. 15 percig magára hagyjuk, hadd eressze ki a vizet, azután kicsavarjuk. Hozzákeverjük az egész tojásokat, a sót , majd beleszitáljuk az összes lisztet, illetve megkapja a chia magot, a pelyhet, valamint a szódabikarbónát, végül pedig a magot.
Sűrű, kézzel alakítható massza lesz belőle, amit tetszőlegesen formázhatunk, én ilyen kifliszerű hasábokat próbáltam alakítani. 25-30 perc alatt sültek meg 180 fokos sütőben.
Ötletadó :))
Megjegyzések